ERİK ÇEŞİTLERİ
ERİK NEDİR?
Erik yaz aylarında yetişen bir meyve türüdür. Ülkemizin birçok bölgesinde yetişebilmektedir. Eriğin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenleri arasında papaz eriği, japon eriği ve can eriği vardır. Erik aslen Anadolu’da yetişmektedir. Nitekim dünyaya da Anadolu’dan yayılmıştır. Bu meyvenin hem kurusu hem de tazesi yenilebilmektedir. Erik 7 metreye kadar yükselebilen bir ağaca sahiptir. Erik içerisinde çok miktarda B vitamini bulundurmaktadır. Bunun yanında madeni maddeler de içermektedir. Kuru eriğin içerisinde B vitamininin yanında magnezyum, fosfor ve çok miktarda şeker bulunmaktadır.
Erik Özellikleri Nelerdir?
Erik bol miktarda B vitaminleri içermektedir, ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyvedir. 100 g taze erik; 192 kJ (46 kcal), 17,8 g karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2 mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içermektedir.
Erik Çeşitleri Nelerdir?